Vilka äger investeringsrådgivaren Fundler?

Team Eivora

5 min läsning

Fundler AB, ett svenskt fintech-företag inom digital investeringsrådgivning, har gjort sig känt för sin plattform som kombinerar smart teknik och finansiell expertis. Den erbjuder vägledning och verktyg för att förvalta investeringar, pensionssparande samt företagskapital. Fundler har sedan starten den 5 januari 2015 arbetat med att effektivisera och förenkla investeringar för både privatpersoner och företag, och bolaget presenterar idag en mångfald av investeringslösningar via sin plattform.

Bland de topprankade ägarna i bolaget märks flera namnkunniga investerare. JNE Invest AB tar täten med 13.6 procent av aktierna, värt omkring 6.7 miljoner kronor, medan Ulf Mikael Ahrner inte ligger långt efter med 9.6 procent och en ekonomisk insats på nära 4.7 miljoner kronor. Ytterligare namn som får betraktas som betydande ägare är Per Erik Gunnar Westerberg, Gustaf Hagman och Bengströms Förvaltning.

Fundler har genom åren attraherat kapital från investerare genom diverse nyemissioner. Den totala summan som bolaget samlat in från investerare uppgår till cirka 235 miljoner kronor. Bland notabla nyemissioner kan det nämnas att bolaget bland annat höjde sitt kapital med 19.5 miljoner kronor den 16 mars 2022, med deltagande från Amrop Investment Partners AB, och även med 10.1 miljoner kronor den 30 augusti 2021, dock utan deltagande investerare listade.

När det kommer till det strategiska styrelsearbetet i Fundler AB, så består ledningen av Henrik Jacobson som ordförande och ledamot, Björn Back som ledamot och Anna-Lena Wretman i rollen som extern vd.

Med sina 34 anställda och en värdering på 49 miljoner kronor, fortsätter Fundler att vara en central aktör inom den digitala investeringssfären, där bolaget ständigt strävar efter att kombinera den senaste tekniken med finansiell skicklighet för att erbjuda innovativa lösningar till sina kunder.

Intresserad av fler bolag?

Få tillgång till alla ägarlistor för alla svenska bolag.