Vem styr rodret på Lånekoll?

Team Eivora

5 min läsning

Lånekoll, känt under firmateckningen Consector AB, är en spelare inom finansiella tjänster med specialisering på förmedling av bostadslån samt andra lån och krediter till konsumenter. Med en personalstyrka på 32 individer och en etablering som går tillbaka till den 16 januari 2014, sysslar företaget med att underlätta låneprocessen för sina kunder. På sin webbplats, som primärt vänder sig till en svensk-talande marknad, erbjuder de verktyg för låneberäkningar och samlade tjänster för lånekonsolidering och försäkringar. Med ett medlemsprogram kallat 'Extrakoll' fortsätter de att serva sina användare med skräddarsydda marknadserbjudanden. Bolaget värderas idag till cirka 28 miljoner kronor och har hittills lyft cirka 27.5 miljoner kronor från dess investerare genom en rad kapitalinsamlingar.

Vilka äger störst del i Lånekoll?

Det står klart att MM Holding AB styr rodret med en ägarandel på 42% och en beräknad andel av bolagets värde om cirka 11.7 miljoner kronor. De följs av Optimizer Invest Ltd med ett ägande om 15% och ett värde på ungefär 4.3 miljoner kronor. Andra noterbara investerare inkluderar Pontus Holgersson med en ägarandel på 13% och Harbing Management AB som sitter på en bit av kakan med cirka 5.6%. Totalt har Lånekoll gjort sju nyemissioner varav den senaste ägde rum den 4 januari 2019, där bolaget ökade sitt kapital med cirka 3 miljoner kronor.

Vem sitter vid rodret i styrelsen?

Fartygets kurs plottas ut av den erfarna besättningen i styrelsen där Andreas Bjerke har rollen som ordförande, kompletterad av ledamöterna Kenth Eldebrink, Glenn Nilsson samt Pontus Holgersson som också dubblerar som vd för bolaget. Tillsammans styr de Lånekoll genom den alltid omvälvande värld av lån och finans.

Intresserad av fler bolag?

Få tillgång till alla ägarlistor för alla svenska bolag.