Vem har kontrollen över Esportal?

Team Eivora

5 min läsning

Esportal, känt formellt som ESPORTAL GROUP AB, har cementerat sin ställning inom esportindustrin som en plattform på den globala arenan för gamers. Verksamheten innefattar arrangemang av turneringar, ligor och livestreaming av gamerelaterade event samt drift av fysiska gamingcenter. De representerar även professionella spelare och är involverade i utvecklingen av dataspelsprodukter.

Företagets betydande ägare inkluderar ledande aktörer som:

  1. Camp Jarl AB - cirka 26%
  2. Camp Jari AB - cirka 21%
  3. Uequity One AB och Uequity AB - båda med cirka 11%
  4. Uequity - cirka 9%
  5. Tagehus Holding AB - cirka 8%
  6. CLANALPINE INVESTMENTS LTD - cirka 3%
  7. Marcus Emanuel Huber - cirka 2%
  8. Järpstenen AB och Leoast Invest AB - båda strax över 1%

Esportal har en värdering på cirka 82 miljoner kronor och har hittills samlat in över 214 miljoner kronor från investerare. Bland de angelägna investeringsrundorna märks en kapitalanskaffning den 4 januari 2021, där två investerare, Uequity One AB och Villagulla Invest AB, deltog genom att tillföra närmare 30 miljoner kronor i färskt kapital.

Styrelsen består av erfarna namn såsom Stefan Magnusson och Peter Liljestrand i egenskap av ledamöter. Magnus Granqvist axlar dubbelrollen som både ledamot och ordförande. Maria Andersson Grimaldi, även hon ledamot, utmärker sig genom att inte ha några andra styrelseuppdrag.

Sedan grundandet den 19 november 2013, har Esportal växt till sig med 12 anställda. Företagets ambition är hög, men VD-posten är för närvarande vakant vilket lägger ytterligare mystik till bolagets framtida strategiska riktning.

Intresserad av fler bolag?

Få tillgång till alla ägarlistor för alla svenska bolag.