Vilka är de största ägarna i Lohilo?

Team Eivora

5 min läsning

Lohilo, allmänt känt för sina proteinberikade glassar och funktionsdrycker, har etablerat sig som en prominent aktör på marknaden för hälsosamma livsmedelsprodukter. Verksamheten innefattar tillverkning, import, export och försäljning av produkter som glass, drycker, snacks och konfektyrer. Med verksamhet riktad till detaljhandeln och slutkonsumenter är Lohilo ett varumärke som syftar till att bjuda på både smak och hälsa.

De tyngre ägarna i Lohilo presenteras enligt följande:

  1. MF30 Holding AB (cirka 18.41%)
  2. Voxson Carl-L Eriksson AB (cirka 15.11%)
  3. 247 Invest AB (cirka 6.47%)
  4. Sebbot Invest AB (cirka 4.32%)
  5. Strandkanten AB (cirka 2.12%)

Bolagsvärdet för Lohilo Foods AB (publ) uppgår till cirka 46 miljoner kronor. Sedan företagets grundande har man tagit in omkring 174 miljoner kronor från investerare genom nyemissioner. De mest betydande kapitalinjektionerna skedde den 12 januari 2022 och den 2 oktober 2023, där det senare tillfället inkluderade prenumeration från Voxson Carl-L Eriksson AB samt 247 Invest AB. Värt att uppmärksamma är även de tidigare kapitalanskaffningarna, såsom den 11 december 2019 och den 6 september 2016, även om inga specifika prenumeranter är listade vid dessa tillfällen.

Styrelsen för Lohilo är fylld av erfaren expertis. Till ordförande har man Hans Gustaf Jacobsson och bolagets kurs styrs av Richard Hertvig, både som verkställande direktör och styrelseledamot. Övriga ledamöter inkluderar Therése Lundstedt och Jonas Hamrén Berggren.

Lohilo, vars egentliga namn är Lohilo Foods AB (publ), grundades 2007 och idag har man ett team bestående av 47 anställda. Verksamheten drivs från hjärtat av Kronobergs län, närmare bestämt Växjö, där man blandar innovation med tradition.

Interested in more companies?

Get access to ownership data on all Swedish companies.