Vilka håller i trådarna hos OneLab?

Team Eivora

5 min läsning

OneLab, i folkmun känt för att vara pionjärer inom företagshälsovården, erbjuder ett spektrum av tjänster för att främja fysisk och psykisk välbefinnande hos anställda. Genom gedigna hälsoanalyser och digitala verktyg, strävar de efter att bygga hållbara arbetsplatser för sina klienter. Ett avtryck som märks långt utanför företagsvärldens korridorer.

Huvudaktörerna som styr kursen i detta bolag är bland andra NovAx AB som sitter på 14.8% av kapitalet, följt av Crik Björkegren och Lars David Strömbeck med en tolfte var av kakbiten. Andra betydande namn inkluderar 20 North Street OLA AB och Kompisarna Kapital AB med 5.1% och nästan 4% respektive. När det gäller kapitalanskaffning har OneLab med framgång genomfört flera nyemissioner, närmast i tjusiga summa av 40 miljoner kronor den 20 januari i år, där Spartoi Invest AB, NovAx AB och Niklas Ackefelt bidrog till tillströmningen av färska medel.

Under årens lopp har OneLab omsorgsfullt odlad trädgården av investerare, och totalt har drygt 102 miljoner kronor planterats i företaget genom olika penningintag.

Blickar vi mot styrelserummet hittar vi Åke Lundén och Olof Ericsson som ledamöter, Erik Björkegren som axlar rollen som ordförande samt David Strömbeck som inte bara är medlem utan även företagets vd. Josef Bexell medverkar också som en värdefull del i sällskapet.

Med 45 anställda och en börsvärdering på imponerande 220 miljoner kronor, har OneLab AB tydligt karvat ut sitt avtryck i branschen sedan företagets start den ljusa vårdagen 1 april 2014. Och med en vy mot framtiden tänker de evidently inte sakta ner.

Intresserad av fler bolag?

Få tillgång till alla ägarlistor för alla svenska bolag.